Kompleks Diamond, Bangi Business Park, Bandar Baru Bangi
0389126551
info@rizqin.my

Sabun Bidara Aura Rizqin

 

Pokok Bidara dengan nama saintifiknya Ziziphus mauritiana sejenis pokok renek malar hijau yang selalu tumbuh di Asia dan Asia Selatan. Pokok Bidara, pokok renek berduri, dengan ketinggian sehingga 15 meter, dengan batang berdiameter 40 cm atau lebih; rimbunan daunnya merebak; duri stipular dan banyak dahan yang rendang. Pokok bidara ini juga di sebut di dalam Al-Quran dalam Surah Al-Waqi’ah

 

Allah S.W.T berfirman:

“Dan golongan kanak, alangkah bahagianya golongan kanan itu. berada duri antara pohon bidara yang tidak berduri, dan pohon pisang yang bersusun-susun (buahnya, dan naugan yang terbentang luas, dan air yang tercurah, dan buah-buahan yang banyak

Al-Waqi’ah (56) : 27-32

 

Dalam surah Saba ketika mengambarkan tentang kisah Negeri Saba,

Allah S.W.T berfirman:

Tetapi meraka berpaling, maka kami datangjan kepada mereka banjir yang besar dan kami ganti kedua kebun mereka dengan dua kebun yang ditumbuhi (pohin-pohon) yang berbuah pahit, pohon Atsl dan sedikit pohon bidara,

Saba: 16

Dengan tersebutnya bidara ini didalam Al-Quran pasti banyak kelebihan dan khasiat bidara ini. berikut adalah antara khasiat bidara.

UBAT GANGUAN MAKHLUK HALUS DAN SIHIR

Wahb bin Munabih, salah seorang pemuka tabi’in yang ahli dalam sejarah dan ilmu perubatan menyarankan untuk menggunakan tujuh lembar daun bidara yang dihaluskan. Kemudian dilarutkan dalam air dan dibacakan ayat kursi, surah al-kafirun, al ikhlash, al Falaq dan an Naas. Rujuk Mushannad Ma’mar bin Rasyid 11/13)

Mengubat masalah kulit

Manfaat daun bidara juga adalah untuk membersihkan kulit dari kotoran dan menjaga kulit dari rosak. Terutama kepada yang ada masalah jerawat yang banyak pada muka, kulit berminyak dan memberikan seri kepada wajah.

Untuk Kekuatan Rambut dan membersih haid.

Diriwayatkan dari sayyidah Aisyah secara marfu’, “Salah seorang di antara kalian (wanita haid) mengambil air yang dicampur dengan daun bidara lalu bersuci dan memperbaiki bersucinya. Kemudian dia menuangkan air di atas kepalanya seraya menggosoknya dengan gosokan yang kuat sampai air masuk ke akar rambutnya, kemudian dia menyiram seluruh tubuhnya dengan air. Kemudian dia mengambil secarik kain yang telah dibaluri dengan minyak misk lalu dia berbersih darinya” Aisyah berkata, Dia mengoleskannya ke bekas-bekas darah.” (Hadis Riwayat Muslim)

 

MEMPERCEPAT PROSES PEMYEMBUHAN LUKA GORES ATAU BAKAR

Daun bidara secara ilmiahnya mengandungi antiseptik yang mana ini sangat berguna sebagau pelindung tubuh anda dari serangan kuman. selain itu dengan menaburkan tumbuhan daub bidara diatas luka yang anda alm dapat mencepatkan proses penyembuhan secara efektif.

Mengubat penyakit yang disebabkan bakteria dan virus

Daun bidara merupakan daun yang mempunyai senyawa yang di sebut sebagai antibakteria, oleh kerana itu daun bidara dijadikan terapi kepada penyakit-penyakit yang di sebabkan oleh bakteria seperti Batuk,selsema atau penyakit yang di sebabkan visrus seperti H1N1, selsema burung, flu Babi dan sebagainya, Ia juga boleh dijadikan sebagai penyingkir virus HIV / AIDS.

SELAIN KHASIAT DAN MANFAAT DAUN BIDARA DIATAS BANYAK LAGI MANFAAT DAN KHASIAT DAUN BIDARA.

 

Sabun Bidara Aura Rizqin sabun yang di buat khas untuk anda adalah di sebabkan khasiatnya terbukti membantu memberikan kebaikan kepada si pemakainya sama ada untuk anggota badan atau pun yang mempunyai masalah sipritual.

Sabun Bidara Aura Rizqin di perbuat dari pada ekstrak bidara dan di jadikan sebagai sabun untuk memudahkan penggunaannya, Ekstrak bidara ini telah di syifakan untuk menambahkan lagi khasiatnya untuk masalah-masalah spritual.

KHASIAT SABUN BIDARA AURA RIZQIN

  • Membantu Untuk menyelesaikan masalah kulit terutamanya jerawat
  • Membantu menaikkan seri wajah
  • Membantu membersihkan haid dengan dapat membuang bau darah bekas haid
  • Membantu kulit yang kering sentiasa lembab
  • Membantu menyingkirkan virus dan bekteria secara tidak langsung membantu mencegah dari penyakit yang berjangkit.

 

 


 

Harga yang kami tawarkan adalah 

RM60 / unit

SAYA TIDAK SABAR UNTUK MENCUBA SABUN BIDARA AURA RIZQIN

Klik butang di bawah untuk pembelian

ATAU SMS/WHATSAPP

“RIZQIN” KE 0169966361

“RIZQIN” KE 0169814796

“RIZQIN” KE 0193170996